Топ люстр або кращі люстри 2024 року

топові люстри 2024Освітлення є одним з найважливіших елементів обладнання та дизайну інтер'єру. Завдяки величезному асортименту кольорів, візерунків та текстур, ми отримуємо широкі можливості при виборі сучасних світильників. У 2024 році панують природні матеріали, золото, чорний колір та геометричні фігури. Які вони – кращі люстри для інтер'єру у 2024 році? Про це поговоримо в нашій статті.

Якщо ви хочете створити стильну композицію у своїй квартирі, офісі, приватному будинку, обов'язково дотримуйтесь тенденцій в царині освітлення, які пізніше ви можете перенести у власні стіни. Підказки провідних дизайнерів, уявлення виробників на спеціалізованих виставках допоможуть вам вирішити, яка люстра краще саме для вашого інтер'єру.

Кращі люстри 2024

1. Металеві моделі – модне висвітлення на 2024 рік

При пошуку модного світильника 2024 року стоїть звернути увагу на металеву люстру. Цей ефект в даному сезоні з'являється в найцікавіших аранжуваннях дизайнерів від підлоги до стелі. Найпопулярніші бренди люстр пропонують моделі з металу або імітації латуні, хромованої або порошкової сталі, алюмінію, олова, золота або міді. На додаток до підвісних світильників зі стандартним металевим абажуром, про які ми вже знали багато років тому, в пропозиція виробників були додані стельові та підлогові світильники, що поєднують цей матеріал з іншою натуральною сировиною – наприклад, шкірою, лляною тканиною або склом. Які люстри краще для вашого будинку? Тут важливо враховувати загальний дизайн та інші елементи аранжування. Новинкою, яка отримала значне визнання як експертів по дизайну, так і відвідувачів виставок, є також люстри з декоративними абажурами з гнутого або перфорованого листа. Окремі деталі з листового металу, виготовлені з латуні, міді або сталі, нарізані на химерні смуги, складені разом під різними кутами або зігнуті. Моделі, в яких неідеальні кульки формуються з листового металу, також цікаві. Завдяки цьому, на додаток до типово утилітарного елементу, ми отримуємо тривимірну скульптуру, яка прикрасить обраний нами простір.

2. Сферичні люстри – тенденції висвітлення сезону 2024 року

Популярні люстри з плафоном або абажуром у формі кулі. В останні роки, на хвилі повернення до дизайну в вінтажному стилі, вони знову стали надзвичайно модними та з'являються в більшості дизайнів. Серед моделей світильників з круглими плафонами багато моделей з прозорим склом – як в безбарвному, так та в кольоровому виконанні, в тому числі з металевими фарбами. Цікаво, враховуючи, що досі – в останні два або три сезони – класичні, вічні лампи з круглими абажурами з молочно-білого скла очолювали топові люстри. Наймодніші світильники для вітальні, ванної або кухні в цьому році будуть поєднувати молочні відтінки з прозорими – як безбарвними, так і барвистими елементами.

3. Люстри на базі кола – найпопулярніші люстри 2024 року

кращі люстри 2024Овали – це ще одна тенденція дизайну інтер'єру на 2024 рік, яку ми спостерігаємо не тільки у вигляді меблів для відпочинку або журнальних столиків, а й в пропозиціях по домашньому висвітленню. Серед модних світильників над столом в найближчі місяці в лідерах моделі в формі овалу. Найбільш модними є підвісні світильники та плафони, які нагадують круглі обручі, що світяться. Вони можуть висіти паралельно або перпендикулярно підлозі та прикріплятися до стелі сталевими тросами або підвішуватися безпосередньо під стелею. Сяючі кола мають бути зроблені з металу – наприклад, блискучої міді з теплим світінням, трохи більше приглушеної латуні або сталі з порошковим покриттям.

4. Люстри з кольорового скла – новий тренд 2024 року

Кольорове скло – однозначний хіт 2024 року! Воно з'являється не тільки в прикрасах або в якості стільниць для обідніх столів або журнальних столиків, але в першу чергу як основний матеріал виготовлення модних світильників для вітальні. Ніколи ще так багато виробників не пропонували лампи з використанням кольорового скла під час виставок дизайну інтер'єру. Яка люстра краще в сезоні 2024 роки? Звичайно, скляні моделі округлої форми, які можуть поєднувати різні кольори однакових відтінків, наприклад, різнокольорові кульки (ідеальні та асиметричні) або моделі з узгодженим стилем, але в різних кольорах та формах.

5. Мармурові світильники – найкращі люстри для вітальні у 2024 році

Мармур надзвичайно елегантний і в той самий час дуже модний матеріал. У випадку з лампами він має гарний вигляд у двох формах – у варіанті з натурального дуже важкого каменю або більш легкої імітації. У першому випадку натуральний мармур зазвичай використовується в модних торшерах в якості основи або, можливо, як декоративний елемент для підлоги або настільної лампи. У другому виробники використовують характерний малюнок мармурових жив та інших декоративних каменів для прикраси скляних відтінків. Завдяки цьому вони отримують надзвичайний ефект у вигляді «мармурового» відтінку в підвісній лампі.

Які люстри кращі для модних інтер'єрів у 2024 році: підсумок

Найпопулярнішими будуть моделі з натуральних матеріалів: латуні, міді, сталі, мармуру та скла, а також паперу або шкіри ручної роботи. Вони можуть бути натхненними стилем 1920-х та 1930-х років, або двадцятого століття епохи модерну, 1950-х-60-х років та божевільних 70-х. Мінімалістичні підвісні, настільні або підлогові світильники з сферичними абажурами з кольорового або молочного скла та лампи, створені з використанням акуратних металевих трубок, також знаходяться на піці моди.