Трекові люстри в інтер'єрі: види та особливості

Зміст:

Якісне освітлення – це те, без чого неможливе комфортне перебування в домі або в офісі. Сучасний асортимент світильників вражає і топове місце серед них займає трек люстра. Іноді її називають просто шинний чи трековий світильник, насправді це слова-синоніми. Такий освітлювальний прилад має одразу декілька функцій: якісне освітлення приміщення, акцент або підсвічування окремої зони та стильна прикраса інтер'єру.

Які бувають трекові люстри?

Трекові системи бувають врізні, накладні та підвісні. В основі системи шинопровід, переважно з алюмінію, конструкція якого передбачає контакти для світильників. Розмір та конфігурація шинопроводу стандартна, це лінія завдовжки 1, 2 або 3 метри. Однак його можна різати та формувати конструкції різної форми.

Люстри стельові трекові класифікують за типом ламп та шинопроводу.

За типом ламп:

  1. Галогенові. Відносно дешеві та дуже надійні. Часто вони використовуються для освітлення торгових залів та комерційних приміщень.
  2. Люмінесцентні теж дуже надійні, довговічні та недорогі.
  3. Металогалогенні. З плюсів – яскраве світло. З мінусів – довгий розігрів.
  4. Світлодіодні. Найпопулярніші, адже поєднують у собі всі найкращі характеристики: довговічність, економічність, рівномірний освітлювальний ефект тощо.

За типом шинопроводу системи бувають:

  • однофазні;
  • трифазні;
  • міні-треки.

Йдеться про кількість світильників та способи керування ними. Однофазні системи включають лише одну групу світильників, які одночасно вмикаються та вимикаються. Трифазні дозволяють підключити до однієї шини кілька груп елементів та вмикати їх окремо. Міні треки – це невеликі конструкції потужністю на 12 Вт, для них потрібна лише одна люстра для системи трек.

Які переваги та недоліки мають трек системи освітлення?

Трекові світильники – це круте рішення для багатьох приміщень. Безліч людей вже оцінили їхні переваги, а плюсів справді чимало. 

  1. Цікавий дизайн. Провідні дизайнери практично у кожному другому своєму проекті обирають саме трекові люстри. Вони мають дуже стильний вигляд і додають родзинки кімнаті.
  2. Можливість керувати напрямом світла. Рухома конструкція таких систем дозволяє спрямовувати світильник у будь-який бік під кутом 360 градусів.
  3. Економічність. Усі види цих люстр споживають мінімум електроенергії, а світлодіодні й поготів.
  4. Легкі у догляді. Їх легко мити, вони не потребують особливого догляду і не тьмяніють з часом.
  5. Надійні та довговічні. Це конструкції із тривалим терміном експлуатації. А якщо підібрати лаконічний дизайн, то можна не змінювати освітлення кілька десятків років навіть після зміни інтер'єрного стилю. Світильники підходять до багатьох інтер'єрних рішень.

Щодо недоліків, то мінус лише один – висока вартість. Хоча на ринку є багато пропозицій, а виробники пропонують і досить дешеві моделі, які при цьому будуть добре служити.

Люстри трекові в інтер'єрі

Трекові світильники використовуються у багатьох інтер'єрах. Найбільш гармонійно вони поєднуються зі стилями хай-тек, лофт чи модерн. Серед областей застосування:

  • торгові зали, музеї, галереї та виставки;
  • ресторани та інші заклади харчування;
  • бізнес-центри, коворкінги;
  • квартири та приватні будинки.

Система здатна якісно висвітлити приміщення, куди не потрапляє денне світло.

Замовити гарну люстру можна у магазині Svetilnikof

У нашому інтернет-магазині можна купити люстру трекову за вигідною ціною. Ми пропонуємо якісні трекові системи від надійних виробників, що мають чудову репутацію та безліч позитивних відгуків. Наші менеджери приймають замовлення 7 днів на тиждень і консультують по кожній моделі, представленій на сайті. Здійснюємо безкоштовну доставку товару у Київ, Харків, Львів, Дніпро, Запоріжжя, Одесу та інші міста України.