Тренди у царині світлотехніки

Зміст:

  1. Тенденції у світі світильників у 2023 році
  2. Тренди світильників для дому у 2023 році
  3. Рекомендації щодо вибору світильників
  4. Підсумок

Актуальність світильників з часом змінюється через різні причини. Перша причина – модні тренди. Як і в будь-якій іншій сфері дизайну, у світильниках також є тренди та модні напрямки. Друга причина – нові технології. З розвитком світлотехніки та матеріалів з'являються сучасні світильники, які відрізняються за енергоефективністю, функціональністю та зовнішнім виглядом. Сучасні модні люстри суттєво відрізняються від тих, які прикрашали наші квартири та будинки ще 10 років тому. Хоча вони, як і раніше, виконують ті самі функції. Це стосується і торшерів, бра, настільних ламп, вуличного освітлення. У всьому є свої тренди. Про них і поговоримо у нашій новій статті.

Тенденції у світі світильників у 2023 році

1. Для дому:

  • Модні люстри 2023: цього року актуальні люстри з геометричними формами та елементами природи (гілки, листя, квіти).
  • Стильні настінні світильники: забудьте про класичні бра, адже зараз у тренді сучасні дизайнерські світильники з незвичайними формами та матеріалами.

2. Для офісу та комерційних приміщень:

  • LED-стельові світильники: вони забезпечують рівномірне освітлення, заощаджують енергію та мають довгий термін служби.
  • Сучасні світильники з датчиками руху: допоможуть заощадити електроенергію та забезпечать комфортне освітлення.

3. Для вуличного освітлення:

  • Сучасні паркові світильники: цього року у тренді вуличні світильники із сонячними батареями та вбудованими датчиками руху.
  • Розумні світильники: сучасні паркові світильники керуються через смартфон та надають можливість регулювати яскравість та колір світла.

Тренди світильників для дому у 2023 році

Оскільки все ж таки вдома ми проводимо багато часу, а тому підбору освітлення приділяємо більше уваги, зосередимося на основних трендах у дизайні домашнього інтер'єру..

  1. Екологічний дизайн: останнім часом все більше людей вибирають модні люстри та інші типи світильників, виготовлені з натуральних та екологічно чистих матеріалів, таких як дерево, бамбук чи льон.
  2. Мінімалізм та скандинавський стиль: лаконічні форми, простота та функціональність – ось що характеризує світильники у стилі мінімалізму та скандинавському дизайні. Такі світильники чудово підійдуть для інтер'єрів, виконаних у світлих тонах.
  3. Вінтаж та ретро: цей тренд не втрачає своєї актуальності й у 2023 році. Світильники у стилі вінтаж та ретро підкреслять індивідуальність вашого будинку та додадуть йому затишку.
  4. Індустріальний стиль: якщо ви віддаєте перевагу сучасному дизайну, то варто звернути увагу на світильники в індустріальному стилі. Лофт, дроти, металеві конструкції – все це актуально у 2023 році.
  5. Геометричні форми: незвичайні геометричні форми та конструкції – один із трендів модних люстр 2023 року. Такі сучасні дизайнерські світильники виглядають стильно та незвичайно, стаючи справжньою окрасою інтер'єру.
  6. Арт-деко: стиль арт-деко, що повернувся в моду, відрізняється вишуканістю і гламуром. Люстри 2023 та світильники у цьому стилі прикрашені кришталем, золотом та іншими благородними матеріалами.
  7. Текстильні абажури: такі моделі надають інтер'єру будинку ніжності та затишку. Вибирайте абажури з натуральних матеріалів та цікавих фактур.
  8. Розумні світильники: в домашньому інтер'єрі все частіше використовують розумні сучасні світильники, якими можна керувати за допомогою смартфона або голосового помічника. Вони надають можливість регулювати яскравість, колір та температуру світла.

Рекомендації щодо вибору світильників

Тренди, стиль, зовнішні параметри – це один із основних факторів вибору. Але важливо пам'ятати, що будь-який світильник має насамперед виконувати своє основне завдання. Важливо також, щоб він гармонійно вписувався в стиль інтер'єру. Адже навіть наймодніші люстри 2023 у футуристичному напрямку будуть виглядати недоречно у поєднанні з елітними класичними дерев'яними меблями. Погодьтеся, тут набагато доречнішою буде кришталева люстра. Важлива гармонія у всьому.

Рекомендації з вибору актуальних світильників в Svetilnikof

  1. Скористайтеся каталогом: в інтернет-магазині Svetilnikof є широкий асортимент модних люстр, сучасних світильників, люстр 2023 та цікавих дизайнерських моделей.
  2. Ознайомтеся з акціями та знижками: часто проводяться розпродажі та акції, завдяки яким можна купити світильники за вигідною ціною.
  3. Скористайтеся консультацією: якщо ви вагаєтесь з вибором, фахівці інтернет-магазину допоможуть підібрати світильник, виходячи з ваших уподобань та вимог до дизайну.
  4. Доставка: Svetilnikof пропонує зручні умови доставки по всій Україні.

Підсумок

Отже, сьогодні ми розглянули, як змінюється актуальність світильників з часом та які тренди зараз набувають популярності. Не забувайте враховувати освітлення стелі та стін, вибирати світильники, що відповідають вашому стилю та інтер'єру, та звертати увагу на ціни та вартість. В інтернет-магазині Svetilnikof ви знайдете сучасні світильники для дому, офісу та вуличного освітлення. Успіхів вам у виборі та купівлі ідеального світильника!