Врізні світильники в стелю, стіну або підлогу – як використовувати їх в дизайні інтер'єру?

врізні світильникиОсвітлення – один з найважливіших елементів обладнання в кожному будинку та квартирі. Без нього наші інтер'єри занурилися би у суцільну темряву, як тільки за вікнами настає ніч. На щастя, індивідуальні світильники забезпечують нам потрібну дозу штучного світла, дозволяючи нам працювати, вчитися та відпочивати. Вибираючи освітлення для квартири, варто звернути увагу на точкові врізні світильники. І ми зараз розповімо чому.

Врізні світильники – універсальність пропозиції

Стельові світильники, торшери, настільні лампи, люстри, бра, точкові світильники – при виборі освітлення для квартири найчастіше слід враховувати різні з означених вище речей. Для правильного освітлення кімнати зазвичай недостатньо люстри або бра, встановленого над диваном у вітальні. Система освітлення квартири має бути функціональною, а це означає, що в різних частинах будинку ми мусимо забезпечувати себе світлом з різними параметрами. Таким чином, підвісний світильник чудово підійде в якості основного освітлення, але не підійде для читання, виконання домашніх завдань або перегляду телевізора. Торшер стане додатковим освітленням – він створить в кімнаті затишну атмосферу та дасть можливість комфортного відпочинку. Освітлення стільниці необхідно при приготуванні їжі, але цього недостатньо для освітлення всієї кухні. Таких прикладів безліч, що доводить, що під добре освітленим інтер'єром мається на увазі використання різних типів ламп, а також розміщених у них галогенів, світлодіодів тощо. Але все ж є один тип світильників, який з легкістю можна віднести до категорії універсальних – це врізні світильники в натяжну стелю. При тому натяжною стелею все не обмежується. Сьогодні дизайнери знайшли їм найрізноманітніше застосування – від стелі до стін та підлоги.

Точкові світильники врізні настінні, стельові та підлогові – характеристики

  1. Від інших елементів освітлення врізні світильники відрізняє їх мінімалістична форма. Ці типи виробів мають форму люверсів, після їх установки та освітлення ми бачимо лише точку випромінювання світла, а інколи і сам світильник (зазвичай круглий або квадратний). Електропроводка та місце підключення вбудованого світильника повністю приховані – або в стіні, або в стелю, або в підлогу.
  2. Слід пам'ятати, що установка світильників цього типу вимагає попереднього планування та підведення кабелів у відповідні місця, перш ніж ми почнемо обробку приміщення – потім це буде не так просто.
  3. Стельові врізні прилади зазвичай плоскі та не виступають за площину, в якій ми їх розмістили. Вони ідеально з нею поєднуються, завдяки чому не відволікають від інших елементів інтер'єру.
  4. Освітлення, спроектоване таким чином, можна використовувати в місцях, де застосування інших ламп було б неможливим. Для прикладу, врізні світильники для ванної – одне з кращих та найбільш безпечних рішень.
  5. Крім того, врізний світильник чудово підходить як інструмент для створення легких прикрас. У стельових та настінних світильниках використовуються світлодіодні (врізні лед світильники) або галогенні лампи.

Можливе застосування

врізні світильникиВрізні світлодіодні світильники часто використовуються для стельового монтажу. На перший погляд може здатися, що вони не дуже цікава альтернатива елегантним люстрам або ефектним сучасним стельовим світильникам. Однак їх неодмінно оцінять всі, хто любить мінімалізм та ненав'язливі форми в освітленні, і в той же час цікаві ефекти, які можна отримати з його використанням. Вбудовувані світильники на стелю варто використовувати особливо тоді, коли ми плануємо зробити підвісну стелю з гіпсокартону. Ми можемо розташувати їх симетрично, по периметру, а також абсолютно довільно, створюючи імітацію зоряного неба. Втоплені люверси підійдуть і тоді, коли ми хочемо сконструювати тільки стельову полку або карниз з гіпсокартону – тоді їх можна розташувати, наприклад, по всій довжині.

Світильники на стелю можна використовувати в будь-якій кімнаті нашого будинку – в тому числі у ванній, якщо ми виберемо продукти, які надійно захищені від вологи. Залежно від кількості та розташування, вони можуть використовуватися як основне або додаткове освітлення. Розміщені вздовж однієї зі стін на підвісній полиці у вітальні, вони ідеально підходять в якості тонкого освітлення цегляної стіни, галереї фотографій, картин або плакатів. Також вони чудово висвітлять хол або коридор, будучи закріпленими на стелі по всій довжині комунікаційного шляху. Часто використовуються й меблеві світильники врізні, наприклад, в спальні або вбиральні.

Як бачимо, спектр використання дуже широкий. Але й пропозиція радує різноманітністю. Шукайте натхнення в каталогах відомих виробників Azzardo (Польща), Eglo (Австрія), Ideal Lux (Італія), Imperium Light (Україна), Kanlux (Польща), Nordlux (Данія), Shilo (Польща), продукцію яких пропонує наш інтернет-магазин .