Вибираємо сучасні світильники для спальні. Що шукати і на що звернути увагу?

светильники для спальниСпальня – це особливе місце у всій квартирі або приватному будинку. Саме тут ми відпочиваємо і розслабляємося після важкого, часто стомлюючого дня, повного обов'язків. Велику роль у створенні атмосфери відпочинку відіграє світло. Романтика, тільки відволікаюча темрява, джерело спокою. Не дивно, що багато людей вибирають сучасні бра, настільні моделі, люстри, які не тільки візуально естетичні, модні, а й створюють своєрідний настрій. Це чарівне доповнення до спальні підкреслить будь-який інтер'єр!

Сучасні світильники в спальні як індивідуальна риса дизайну

У цій статті ми розглянемо різні типи саме сучасних світильників і обговоримо, що слід враховувати при плануванні, обираючи освітлення для спальні.

На сьогодні ми можемо зустрітися з дуже широким асортиментом ламп, і, з огляду на палітру доступних стилів і форм, варіанти розташування практично не обмежені.

Світильники для спальні – це величезний вибір стельових, настінних, настільних ламп, торшерів і спотів. На перший погляд, будь-який тип лампи – відмінне рішення для спальні. Але чи так це? Про що варто подумати, перш ніж купити світильники:

  1. Якщо Ви перебуваєте на стадії до або під час ремонту, то Ви в кращому становищі, тому що можете ідеально спланувати місце для освітлення і область, яка потребує освітлення. При плануванні ремонту варто подумати про те, куди хочете поставити ліжко, наскільки широким воно буде, в яку частину спальні поставите крісло. Варто задуматися над тим, чи будете Ви читати в ліжку, або, можливо, вважаєте за краще сидіти в зручному кріслі з книжкою? Завдяки ранньому плануванню розташування світлових точок, вдасться заощадити гроші і час для майбутніх змін.
  2. Другим питанням є потік і інтенсивність світла, що пов'язано не тільки з вибором відповідних лампочок, а й з вибором правильної форми абажура, його можливостей регулювання кута падіння і розсіювання світла.
  3. По-третє, подумайте, чи подобається Вам відпочинок в спальні з верхнім центральним освітленням, або, можливо, вважаєте за краще бічне і точкове освітлення?
  4. Нарешті, подумайте, яким стилем хочете прикрасити інтер'єр? Адже сучасні світильники для кімнати – це широкий асортимент моделей в різних стильових напрямках. Які світильники впишуться в інтер'єр в сучасному, скандинавському стилі, а які краще доповнять облаштування спальні в стилі лофт?

Світильники для спальні: елементи системи освітлення

современные светильники в спальнеЯкщо ви любите відпочивати в кріслі, варто розглянути торшер. Залежно від того, чи хочете Ви більше читати або створювати розслаблюючу атмосферу, можна вибрати моделі з більш вузькими, точковими абажурами або світильники з великим плафоном, зроблені, наприклад, з високоякісного льону – вони будуть красиво розсіювати світло.

 

А які приліжкові світильники для спальні краще замовити? Для освітлення двох боків ліжка можна вибрати між широким асортиментом підвісних, настінних або настільних світильників.

Настільні лампи, безсумнівно, можуть створити особливу атмосферу всередині, функціональні і стануть чудовим доповненням до затишного сучасного інтер'єру спальні. Однак їх недоліком є ​​недостатньо потужне освітлення, якщо, наприклад, подобається багато читати в ліжку.

В цьому випадку подумайте, можливо, варто купити сучасні підвісні світильники в спальню, що висять над ліжком з боків або закріплені на стіні. Багато з цих моделей мають можливість налаштовувати кут падіння світла, за допомогою чого користувач в будь-який час вирішує, який простір хоче висвітлити. Такі лампи, безсумнівно, дуже допомагають в оформленні сучасного інтер'єру.

А як щодо основного стельового світильника? Не визначившись з джерелами додаткового світла, що висвітлюють зону ліжка, можна вільно використовувати світильник у спальню стельовий, що висвітлює весь простір. Важливо, щоб він гармонійно поєднувався із стилем інтер'єру.

Не бійтеся комбінувати світильники різних стилів, але робіть це помірковано. Бажано, щоб сучасні приліжкові світильники для спальні, торшери і основна люстра відповідали один одному за формою та кольором.

Висновок

Крім критеріїв вибору, що зазначені вище, безперечно варто віддати перевагу товарам високої якості, цільні, виготовлені з натуральних матеріалів, які, з одного боку, добре впливають на наше повсякденне благополуччя, з іншого – просто виглядають красивіше. Відтінки льону, високоякісної бавовни напевно подарують чудову ауру в інтер'єрі, як вдень, так і вночі. Більш того, світильники з натуральних матеріалів хорошої якості будуть незмінно чудово виглядати довгі роки.

У нашому інтернет-магазині кожен покупець підбере собі потрібні варіанти в каталогах таких відомих виробників, як Eglo, Italux, Nowodvorski, Searchlight і ін.

Відгуки

Поки немає жодного відгуку. Станьте першим!
Тільки авторизовані користувачі можуть залишати відгуки Вхід